Duitse ecocombiproef hangt steeds meer aan zijden draadje

Wegvervoer

Nadat eerder Nordrhein-Westfalen en Baden-Württemberg te kennen gaven niet aan een nationale ecocombiproef te zullen meedoen, is nu ook de deelname van Hessen twijfelachtig geworden.

Hessen werkt wel mee aan de ambtelijke voorbereiding van de proef, maar over deelname aan de proef zelf is nog geen besluit genomen, zegt het Hessische verkeersministerie. Verkeersminister Dieter Posch (FDP) is daar overigens wel voorstander van.

Volgens hem is de capaciteit op het spoor onvoldoende om de te verwachten vervoersgroei op te vangen. Hij verwacht trouwens niet dat het spoor lading aan het wegvervoer zal kwijtraken. Eerder zal ook het spoorvervoer door Duitsland sterk blijven groeien, denkt hij.

De oppositie in Hessen verlangt intussen van de deelstaatsregering dat van deelneming wordt afgezien. Volgens de partij Die Linke leidt de toelating van combinaties tot 25,25 meter lengte er alleen maar toe dat lading van het spoor naar de weg wordt verschoven. Linke-fractievoorzitter in de Landdag Janine Wissler maakt ook bezwaar tegen de duur van de proef, namelijk vijf jaar. “Het hele project loopt erop uit dat reuzenvrachtauto’s langdurig op Duitse wegen worden geïntroduceerd.”

Ondertussen heeft Hamburg wel toegezegd om aan de praktijkproef mee te doen. Dit verzekerde de nieuwe senator van Economie, Vervoer en Innovatie van de Noord-Duitse deelstaat Frank Horch tijdens de algemene vergadering van het Verein Hamburger Spediteure. Het zou echter alleen om specifiek havenvervoer alsook om havengebonden transporten gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Duitse ecocombiproef hangt steeds meer aan zijden draadje | NT

Duitse ecocombiproef hangt steeds meer aan zijden draadje

Wegvervoer

Nadat eerder Nordrhein-Westfalen en Baden-Württemberg te kennen gaven niet aan een nationale ecocombiproef te zullen meedoen, is nu ook de deelname van Hessen twijfelachtig geworden.

Hessen werkt wel mee aan de ambtelijke voorbereiding van de proef, maar over deelname aan de proef zelf is nog geen besluit genomen, zegt het Hessische verkeersministerie. Verkeersminister Dieter Posch (FDP) is daar overigens wel voorstander van.

Volgens hem is de capaciteit op het spoor onvoldoende om de te verwachten vervoersgroei op te vangen. Hij verwacht trouwens niet dat het spoor lading aan het wegvervoer zal kwijtraken. Eerder zal ook het spoorvervoer door Duitsland sterk blijven groeien, denkt hij.

De oppositie in Hessen verlangt intussen van de deelstaatsregering dat van deelneming wordt afgezien. Volgens de partij Die Linke leidt de toelating van combinaties tot 25,25 meter lengte er alleen maar toe dat lading van het spoor naar de weg wordt verschoven. Linke-fractievoorzitter in de Landdag Janine Wissler maakt ook bezwaar tegen de duur van de proef, namelijk vijf jaar. “Het hele project loopt erop uit dat reuzenvrachtauto’s langdurig op Duitse wegen worden geïntroduceerd.”

Ondertussen heeft Hamburg wel toegezegd om aan de praktijkproef mee te doen. Dit verzekerde de nieuwe senator van Economie, Vervoer en Innovatie van de Noord-Duitse deelstaat Frank Horch tijdens de algemene vergadering van het Verein Hamburger Spediteure. Het zou echter alleen om specifiek havenvervoer alsook om havengebonden transporten gaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement