De ‘Hanhai 5’ vertrok vanuit Yangluo Port, de haven van Wuhan, om over de Yangtze Rivier naar Shanghai te varen. Wuhan-Shanghai wordt de vaste route van het schip. De ‘Hanhai 5’ had op zijn eerste reis onder meer medische hulpmiddelen en thee aan boord, die vanuit de haven van Shanghai geëxporteerd zullen worden naar Europa, Amerika en bestemmingen in Zuidoost-Azië.

De ‘Hanhai 5’ is met zijn bijna 140 meter lengte, 25 meter breedte en 11,5 meter diepte nu het grootste containerschip dat op de Chinese rivieren vaart en is daarmee ook een stuk groter dan schepen die in de Europese binnenvaart actief zijn. In Europa ben je met een ‘Rijnmax’ van ruim 400 teu al de schrik van de binnenwateren. Door duwbakken te koppelen, kunnen Europese binnenvaartschippers wel behoorlijk in de buurt van de 1000 teu komen.