‘Nu nog te weinig installaties voor verbod varend ontgassen’

Interview

Het verbod op varend ontgassen zou pas in moeten gaan zodra er voldoende ontgassingsinstallaties zijn bijgekomen, zo vindt René Overveld, adviseur ledengroep Tankvaart bij BLN- Schuttevaer. Vorige week liet Barbara Visser, demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat, nog weten dat het verbod op varend ontgassen naar verwachting medio 2024 ingaat. Voorwaarde is wel dat Zwitserland, Frankrijk en België de verdragswijziging op tijd ratificeren.

René Overveld

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

‘Nu nog te weinig installaties voor verbod varend ontgassen’ | NT

‘Nu nog te weinig installaties voor verbod varend ontgassen’

Interview

Het verbod op varend ontgassen zou pas in moeten gaan zodra er voldoende ontgassingsinstallaties zijn bijgekomen, zo vindt René Overveld, adviseur ledengroep Tankvaart bij BLN- Schuttevaer. Vorige week liet Barbara Visser, demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat, nog weten dat het verbod op varend ontgassen naar verwachting medio 2024 ingaat. Voorwaarde is wel dat Zwitserland, Frankrijk en België de verdragswijziging op tijd ratificeren.

René Overveld

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen