Duitsland kijkt naar inzet semi-autonome binnenvaart op Rijn

Op afstand bestuurbaar

Zeven semi-autonome binnenvaartschepen gaan vanaf begin 2023 proefvaren op de Duitse Rijn. Met de proef moet de inzet van op afstand bestuurbare schepen in het land worden versneld. De schepen komen van de Duitse rederijen HGK Shipping en Deyman, de besturing wordt vanuit een centrum in Duisburg gedaan met het systeem van het Belgische Seafar.

Foto: Seafar

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Duitsland kijkt naar inzet semi-autonome binnenvaart op Rijn | NT

Duitsland kijkt naar inzet semi-autonome binnenvaart op Rijn

Op afstand bestuurbaar

Zeven semi-autonome binnenvaartschepen gaan vanaf begin 2023 proefvaren op de Duitse Rijn. Met de proef moet de inzet van op afstand bestuurbare schepen in het land worden versneld. De schepen komen van de Duitse rederijen HGK Shipping en Deyman, de besturing wordt vanuit een centrum in Duisburg gedaan met het systeem van het Belgische Seafar.

Foto: Seafar

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen