Sinds begin dit jaar is het bij OTB mogelijk om containers over te slaan. Dit gebeurt in samenwerking met Danser Group en European GatewayServices.

De provincie Zuid-Holland heeft bijgedragen aan de realisatie van de nieuwe terminal, die een kade heeft van 350 meter en een diepgang van 5 meter. Vanuit Bergambacht loopt nu een nieuwe corridor naar de Maasvlakte. De zogeheten Groene Hart Corridor is onderdeel van het Joint Corridors Off Road-programma van de Topsector Logistiek.

Minimaal drie keer per week varen er binnenvaartschepen met containers van en naar de Maasvlakte. De ambitie is om vijf keer in te week afvaarten te verzorgen. De logistieke dienstverleners Stubbe, Zijderlaan, Koolwijk Polsbroek en Geodis maken gebruik van de terminal om hun containers te vervoeren over water. Volgens de Topsector zorgt dit voor een ‘potentiële besparing van ruim 7.000 ton CO2 en 3,5 miljoen wegkilometers’. Deze modal shift moet bijdragen aan de ‘bereikbaarheid en verduurzaming in de regio’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement