Simulatortest: ‘Toon niet te veel informatie aan schipper’

smart shipping

Schepen die onderling communiceren over hun vaarroute en bestemming, zonder menselijke tussenkomst. Rijkswaterstaat, het Nederlands Forum Smart Shipping Smash!, onderzoeksinstituut Marin en drie distributeurs van trackpilots deden er al onderzoek naar. In het simulator-onderzoek wisselden de trackpilots informatie over de vaarintenties uit, zodat collega-schippers in de omgeving konden zien wat de intentie was van de andere schepen in de proef.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Simulatortest: ‘Toon niet te veel informatie aan schipper’ | NT

Simulatortest: ‘Toon niet te veel informatie aan schipper’

smart shipping

Schepen die onderling communiceren over hun vaarroute en bestemming, zonder menselijke tussenkomst. Rijkswaterstaat, het Nederlands Forum Smart Shipping Smash!, onderzoeksinstituut Marin en drie distributeurs van trackpilots deden er al onderzoek naar. In het simulator-onderzoek wisselden de trackpilots informatie over de vaarintenties uit, zodat collega-schippers in de omgeving konden zien wat de intentie was van de andere schepen in de proef.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu