‘Verladers aan de beurt om varend ontgassen tegen te gaan’

minister Harbers

Het is aan verladers om de nodige investeringen te doen om de ontgassingsinstallaties voor binnenvaarttankschepen te realiseren. Dat schrijft minister Mark Harbers in een antwoord op Kamervragen over de praktijk van het varend ontgassen. Er zijn momenteel onvoldoende installaties waar schepen zich gecontroleerd van giftige dampen kunnen ontdoen, waardoor de tankvaart in de knel dreigt te komen.

Foto: RensenDriessen

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

‘Verladers aan de beurt om varend ontgassen tegen te gaan’ | NT

‘Verladers aan de beurt om varend ontgassen tegen te gaan’

minister Harbers

Het is aan verladers om de nodige investeringen te doen om de ontgassingsinstallaties voor binnenvaarttankschepen te realiseren. Dat schrijft minister Mark Harbers in een antwoord op Kamervragen over de praktijk van het varend ontgassen. Er zijn momenteel onvoldoende installaties waar schepen zich gecontroleerd van giftige dampen kunnen ontdoen, waardoor de tankvaart in de knel dreigt te komen.

Foto: RensenDriessen

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen