Binnenvaart verliest volume in eerste helft 2022 door hoge tarieven

Halfjaarcijfers CCR

Onder invloed van hoge brandstofprijzen en de grote vraag naar schepen voor kolentransport, zijn de tarieven in de Europese binnenvaart gestegen in de eerste helft van 2022. Als gevolg daarvan vervoerde de binnenvaart in dit semester 2,8% minder vracht over de Europese binnenwateren. Dat stelt de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) in haar jongste cijferverslag.

Foto: Daniela Baumann, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Binnenvaart verliest volume in eerste helft 2022 door hoge tarieven | NT

Binnenvaart verliest volume in eerste helft 2022 door hoge tarieven

Halfjaarcijfers CCR

Onder invloed van hoge brandstofprijzen en de grote vraag naar schepen voor kolentransport, zijn de tarieven in de Europese binnenvaart gestegen in de eerste helft van 2022. Als gevolg daarvan vervoerde de binnenvaart in dit semester 2,8% minder vracht over de Europese binnenwateren. Dat stelt de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) in haar jongste cijferverslag.

Foto: Daniela Baumann, Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu