Tonnageverlies voor Belgische binnenvaart in 2022

1,9% over het hele jaar

In het vierde kwartaal 2022 vervoerden binnenschepen 39,8 miljoen ton goederen op de Belgische binnenscheepvaartwegen. Dat is weliswaar een stijging van 3,4% ten opzichte van het derde kwartaal van dat jaar, maar ook een daling van 7,9% in vergelijking met het vierde kwartaal 2021.

Foto: Rudmer Zwerver, Shutterstock

Dit blijkt uit de nieuwste cijfers, die zijn vrijgegeven door de Federale Overheidsdienst Economie. Het containervervoer door binnenschepen liep op naar 4,5 miljoen ton, 8,6% meer dan in het derde kwartaal en eveneens een daling (-13,2%) in vergelijking met het vorige vierde kwartaal.

Over heel 2022 nam het op – Belgische en buitenlandse– binnenschepen vervoerde gewicht (165 miljoen ton) met 1,9% af, in vergelijking met 2021, maar blijft het wel ruim meer dan in 2020.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Tonnageverlies voor Belgische binnenvaart in 2022 | NT

Tonnageverlies voor Belgische binnenvaart in 2022

1,9% over het hele jaar

In het vierde kwartaal 2022 vervoerden binnenschepen 39,8 miljoen ton goederen op de Belgische binnenscheepvaartwegen. Dat is weliswaar een stijging van 3,4% ten opzichte van het derde kwartaal van dat jaar, maar ook een daling van 7,9% in vergelijking met het vierde kwartaal 2021.

Foto: Rudmer Zwerver, Shutterstock

Dit blijkt uit de nieuwste cijfers, die zijn vrijgegeven door de Federale Overheidsdienst Economie. Het containervervoer door binnenschepen liep op naar 4,5 miljoen ton, 8,6% meer dan in het derde kwartaal en eveneens een daling (-13,2%) in vergelijking met het vorige vierde kwartaal.

Over heel 2022 nam het op – Belgische en buitenlandse– binnenschepen vervoerde gewicht (165 miljoen ton) met 1,9% af, in vergelijking met 2021, maar blijft het wel ruim meer dan in 2020.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement