De opleveringsdatum stond aanvankelijk in 2020 gepland, maar werd later uitgesteld naar 2022 vanwege de stikstofcrisis. De bouwwerkzaamheden startten uiteindelijk in februari 2023 met de bouw van een verstevigde kademuur. Aannemer Van Heteren rondde de werkzaamheden in juni af.

Op 1 september 2023 draagt de gemeente Deventer het terminalterrein over aan Inland Terminal Deventer, waarna het terrein wordt klaargemaakt voor gebruik. In december wordt de terminal vervolgens officieel geopend.

De containerterminal heeft met een oppervlakte van 7.500 vierkante meter met de mogelijkheid tot verdubbeling in de komende jaren. De kadelengte is 160 meter en er komt een reachstacker voor het laden en lossen van containers van schepen. Wekelijks zullen twee tot vier afvaarten plaatsvinden tussen de terminal in Deventer en de haven van Rotterdam. De totale capaciteit van de terminal bedraagt 30.000 teu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement