Stremming Schelde opgeheven na ruimen van verloren vracht ‘Jogo 2’

Gezonken schip vervoerde bakstenen

De Schelde bij Dendermonde is vanaf maandagmiddag weer volledig toegankelijk voor alle scheepvaartverkeer. De achtergebleven vracht bakstenen ligt niet in de weg, blijkt na peilingen. Dat meldt de Vlaamse Waterweg.

Foto: ESI Brandweer

De afgelopen dagen gold er nog een stremming tijdens laagwater ter hoogte van Grembergen, onderdeel van de gemeente Dendermonde in België.

Op 7 augustus zonk op de Boven-Zeeschelde het onder Nederlandse vlag varende vrachtschip ‘Jogo 2’. De bergingsoperatie van de Kempenaar bleek complex vanwege het getij, de sterke stroming en de diepte van 12 meter. Afgelopen vrijdag slaagde Hebo Maritiemservice erin het schip weg te slepen. Daarna werd er nog gewerkt aan het zo goed als mogelijk ruimen van de verloren lading bakstenen.

Na het peilen van het water door De Vlaamse Waterweg deze maandag is besloten dat de op de bodem achtergebleven lading niet in de weg ligt en dat alle scheepvaart weer langs het punt kan varen.

Stremming Schelde opgeheven na ruimen van verloren vracht ‘Jogo 2’ | NT

Stremming Schelde opgeheven na ruimen van verloren vracht ‘Jogo 2’

Gezonken schip vervoerde bakstenen

De Schelde bij Dendermonde is vanaf maandagmiddag weer volledig toegankelijk voor alle scheepvaartverkeer. De achtergebleven vracht bakstenen ligt niet in de weg, blijkt na peilingen. Dat meldt de Vlaamse Waterweg.

Foto: ESI Brandweer

De afgelopen dagen gold er nog een stremming tijdens laagwater ter hoogte van Grembergen, onderdeel van de gemeente Dendermonde in België.

Op 7 augustus zonk op de Boven-Zeeschelde het onder Nederlandse vlag varende vrachtschip ‘Jogo 2’. De bergingsoperatie van de Kempenaar bleek complex vanwege het getij, de sterke stroming en de diepte van 12 meter. Afgelopen vrijdag slaagde Hebo Maritiemservice erin het schip weg te slepen. Daarna werd er nog gewerkt aan het zo goed als mogelijk ruimen van de verloren lading bakstenen.

Na het peilen van het water door De Vlaamse Waterweg deze maandag is besloten dat de op de bodem achtergebleven lading niet in de weg ligt en dat alle scheepvaart weer langs het punt kan varen.