‘Belgische binnenvaart in de knel door incidenten op vaarwegen’

Dit jaar al 26 aanvaringen

De veiligheid op de Vlaamse waterwegen moet verbeteren, anders komt de binnenvaart in de knel. Dat vinden De Vlaamse Waterweg en het Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen (KBV). 26 aanvaringen waren er dit jaar al, met onder meer stremmingen als gevolg. ‘Te veel’, vinden de partijen die daarom nu bekijken wat er moet gebeuren om de ‘bedrijfszekerheid van de binnenvaart te waarborgen’.

Foto: ESI Brandweer

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

‘Belgische binnenvaart in de knel door incidenten op vaarwegen’ | NT

‘Belgische binnenvaart in de knel door incidenten op vaarwegen’

Dit jaar al 26 aanvaringen

De veiligheid op de Vlaamse waterwegen moet verbeteren, anders komt de binnenvaart in de knel. Dat vinden De Vlaamse Waterweg en het Kenniscentrum Binnenvaart Vlaanderen (KBV). 26 aanvaringen waren er dit jaar al, met onder meer stremmingen als gevolg. ‘Te veel’, vinden de partijen die daarom nu bekijken wat er moet gebeuren om de ‘bedrijfszekerheid van de binnenvaart te waarborgen’.

Foto: ESI Brandweer

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu