Toekomst baseren op het spoor, is dat wijs?

Het moet de economische toekomst van Groot-Brittannië gaan veiligstellen: HS2. High Speed 2, een ambitieus plan voor hogesnelheidstreintrajecten.

Arme Britten, ben je meteen geneigd te denken, gedesillusioneerd door onze ervaringen met de Fyra. Maar anderzijds: in Londen schijnen nog geen verkopers van AnsaldoBreda te zijn gesignaleerd. En als de Britten iets doen, doen ze het drastisch, getuige de bedragen die worden genoemd. HS2 zou 32 miljard pond gaan kosten, omgerekend 36 miljard euro. Vergeleken daarmee was ons HSL-traject (6 miljard euro) een tussendoortje.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Toekomst baseren op het spoor, is dat wijs? | NT

Toekomst baseren op het spoor, is dat wijs?

Het moet de economische toekomst van Groot-Brittannië gaan veiligstellen: HS2. High Speed 2, een ambitieus plan voor hogesnelheidstreintrajecten.

Arme Britten, ben je meteen geneigd te denken, gedesillusioneerd door onze ervaringen met de Fyra. Maar anderzijds: in Londen schijnen nog geen verkopers van AnsaldoBreda te zijn gesignaleerd. En als de Britten iets doen, doen ze het drastisch, getuige de bedragen die worden genoemd. HS2 zou 32 miljard pond gaan kosten, omgerekend 36 miljard euro. Vergeleken daarmee was ons HSL-traject (6 miljard euro) een tussendoortje.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu