Zelfvarende zeeschepen wenden blik naar boven

Column

Hoe hoog boven ons hoofd bevinden zich de satellieten? Minstens 160 kilometer van onze aarde, zeggen de experts: de afstand waarop onze knusse atmosfeer ophoudt en de ruimte begint. Het andere uiterste vormen de ‘geostationaire satellieten’. Die geven acte de présence op grofweg 36.000 kilometer afstand van ons aardoppervlak. 160 kilometer is niet onmenselijk ver: als Mathieu van der Poel verticaal net zo goed zou fietsen als horizontaal, racete hij er fluitend in drie uur en een kwartiertje naartoe.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Zelfvarende zeeschepen wenden blik naar boven | NT

Zelfvarende zeeschepen wenden blik naar boven

Column

Hoe hoog boven ons hoofd bevinden zich de satellieten? Minstens 160 kilometer van onze aarde, zeggen de experts: de afstand waarop onze knusse atmosfeer ophoudt en de ruimte begint. Het andere uiterste vormen de ‘geostationaire satellieten’. Die geven acte de présence op grofweg 36.000 kilometer afstand van ons aardoppervlak. 160 kilometer is niet onmenselijk ver: als Mathieu van der Poel verticaal net zo goed zou fietsen als horizontaal, racete hij er fluitend in drie uur en een kwartiertje naartoe.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen