De import en export van China steeg met 13% in januari en februari

Nieuwe Zijderoute

China’s export en import is in januari en februari van dit jaar met 13,3% gegroeid. Dit meldt het Chinese persbureau Xinhua op basis van cijfers van de Chinese overheid.

Container,Ship,Carrying,Container,Box,In,Import,Export,With,Quay, lijnvaart

De export vanuit China groeide met 13,6%. De hoeveelheid import naar China groeide iets minder hard en steeg met 12,9% in vergelijking met dezelfde periode in het jaar ervoor. Ruim 58% van de geëxporteerde goederen uit China bestaat uit mechanische- en elektrische producten. De export van deze producten groeide met 9,9%. De hoeveelheid export van arbeidsintensieve producten steeg met 8,9%.

Ook de Nieuwe Zijderoute zag in de eerste maanden van het nieuwe jaar nog groei. De import en export met landen op de Nieuwe Zijderoute steeg met 18,3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De handel met landen uit de EU groeide met 12,4%.

Zhang Yu van Hua Chuang Securities, een Chinees onderzoeksbureau, laat weten dat veel vraag vanuit het westen de Chinese export heeft gestimuleerd. Hij verwacht bovendien dat de vraag hoog blijft zolang de maatregelen tegen corona in het westen beperkt blijven. De Chinese regering laat weten dat China ‘ondanks moeilijkheden van buiten een stabiele start heeft gemaakt’.

Het persbureau spreekt nog niet over de impact van de Russische inval in Oekraïne. Door de sancties tegen Rusland kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun treinen niet meer via Rusland te laten rijden. Dit heeft impact op de export- en importcijfers tussen China en landen in de EU.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

De import en export van China steeg met 13% in januari en februari | NT

De import en export van China steeg met 13% in januari en februari

Nieuwe Zijderoute

China’s export en import is in januari en februari van dit jaar met 13,3% gegroeid. Dit meldt het Chinese persbureau Xinhua op basis van cijfers van de Chinese overheid.

Container,Ship,Carrying,Container,Box,In,Import,Export,With,Quay, lijnvaart

De export vanuit China groeide met 13,6%. De hoeveelheid import naar China groeide iets minder hard en steeg met 12,9% in vergelijking met dezelfde periode in het jaar ervoor. Ruim 58% van de geëxporteerde goederen uit China bestaat uit mechanische- en elektrische producten. De export van deze producten groeide met 9,9%. De hoeveelheid export van arbeidsintensieve producten steeg met 8,9%.

Ook de Nieuwe Zijderoute zag in de eerste maanden van het nieuwe jaar nog groei. De import en export met landen op de Nieuwe Zijderoute steeg met 18,3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De handel met landen uit de EU groeide met 12,4%.

Zhang Yu van Hua Chuang Securities, een Chinees onderzoeksbureau, laat weten dat veel vraag vanuit het westen de Chinese export heeft gestimuleerd. Hij verwacht bovendien dat de vraag hoog blijft zolang de maatregelen tegen corona in het westen beperkt blijven. De Chinese regering laat weten dat China ‘ondanks moeilijkheden van buiten een stabiele start heeft gemaakt’.

Het persbureau spreekt nog niet over de impact van de Russische inval in Oekraïne. Door de sancties tegen Rusland kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun treinen niet meer via Rusland te laten rijden. Dit heeft impact op de export- en importcijfers tussen China en landen in de EU.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement