De beveiligings- en trainingsgroep, onderdeel van het Britse beursgenoteerde G4S plc, wil de nieuwe en grotere faciliteit begin volgend jaar in gebruik nemen. Er zullen onder meer trainingen worden georganiseerd voor publieke en industriële brandweerkorpsen, de offshore olie- en gas en windindustrie en voor de maritieme sector.

De groep heeft daarover een overeenkomst getekend met Havenbedrijf Rotterdam, dat samen met Smit Internationale en de Nederlandse Veiligheidsdienst ook nauw betrokken was bij de oprichting van voorloper Risc. Met de nieuwe overeenkomst wordt die samenwerking voortgezet, aldus het Havenbedrijf.

Falck belooft de allernieuwste ‘trainingstechnologieën’, compleet met virtual reality omgevingen voor incidentbestrijding en crisismanagement. Dat moet zorgen voor een stukje ‘interactieve realistische beleving en koppeling tussen kennis en praktijk’.