Oplossing voor betere ETA wint hackathon havens Antwerpen en LA

Innovatie

Rombit is het winnende team van de chainPORT hackathon, georganiseerd door de havens van Antwerpen en Los Angeles. Het team werkte een oplossing uit voor de optimalisatie van de opgegeven ‘Expected Time of Arrival’ (ETA).

Van 11 tot 13 oktober werd voor het eerst de chainPORT hackathon georganiseerd, simultaan in de havens van Antwerpen en Los Angeles. Het Antwerpse luik is een initiatief van AlfaportVoka, Havenbedrijf Antwerpen en NxtPort. Ruim vierhonderd deelnemers zochten samen naar creatieve innovaties voor de lokale en wereldwijde uitdagingen van de haven van morgen.

Oplossingen

Er waren in totaal 35 gecreëerde oplossingen. Winnaar Rombit gaat met een prijs van 5000 euro én een volwaardig begeleidingstraject naar huis. Erwin Verstraelen, Chief Digital and Innovation Officer Havenbedrijf Antwerpen: ‘Hun voorstel voor optimalisatie van de opgegeven ETA kan concreet bijdragen aan een toekomstbestendige haven. We gaan nu samen met hen aan de slag om hun idee verder uit te werken en in de praktijk te brengen.’

Het chainPORT-initiatief is een samenwerking tussen verschillende havenautoriteiten wereldwijd: Antwerpen, Rotterdam, Barcelona, Busan, Felixstowe, Hamburg, Los Angeles, Montreal, Shenzhen en Singapore. Het heeft de ambitie om geavanceerde processen en technologieën te ontwikkelen om op die manier de toekomst van de havensector vorm te geven.

Oplossing voor betere ETA wint hackathon havens Antwerpen en LA | NT

Oplossing voor betere ETA wint hackathon havens Antwerpen en LA

Innovatie

Rombit is het winnende team van de chainPORT hackathon, georganiseerd door de havens van Antwerpen en Los Angeles. Het team werkte een oplossing uit voor de optimalisatie van de opgegeven ‘Expected Time of Arrival’ (ETA).

Van 11 tot 13 oktober werd voor het eerst de chainPORT hackathon georganiseerd, simultaan in de havens van Antwerpen en Los Angeles. Het Antwerpse luik is een initiatief van AlfaportVoka, Havenbedrijf Antwerpen en NxtPort. Ruim vierhonderd deelnemers zochten samen naar creatieve innovaties voor de lokale en wereldwijde uitdagingen van de haven van morgen.

Oplossingen

Er waren in totaal 35 gecreëerde oplossingen. Winnaar Rombit gaat met een prijs van 5000 euro én een volwaardig begeleidingstraject naar huis. Erwin Verstraelen, Chief Digital and Innovation Officer Havenbedrijf Antwerpen: ‘Hun voorstel voor optimalisatie van de opgegeven ETA kan concreet bijdragen aan een toekomstbestendige haven. We gaan nu samen met hen aan de slag om hun idee verder uit te werken en in de praktijk te brengen.’

Het chainPORT-initiatief is een samenwerking tussen verschillende havenautoriteiten wereldwijd: Antwerpen, Rotterdam, Barcelona, Busan, Felixstowe, Hamburg, Los Angeles, Montreal, Shenzhen en Singapore. Het heeft de ambitie om geavanceerde processen en technologieën te ontwikkelen om op die manier de toekomst van de havensector vorm te geven.