In beide havenplaatsen wordt de oppervlakte verruimd met elk 2.000 vierkante meter, meldt Kloosterboer.

Oktober

Volgens Kloosterboer-manager Evert de Ruig zijn de lijndiensten tussen Alaska en IJmuiden zo succesvol dat er uitbreiding nodig is. De lijndiensten bestaan uit schepen met vis die vertrekken vanuit het vrieshuis van Kloosterboer in Dutch Harbor (Alaska) naar de vestiging in IJmuiden. In het Canadese koel- en vrieshuis in Bayside wordt een ‘tussenstop’ gemaakt.

De Ruig zegt dat de werkzaamheden 1 april starten en hij schat dat de panden rond oktober klaar zijn voor gebruik. ‘We werken al vijftien jaar met deze diensten. Door de aanhoudende groei kiezen we ervoor om uit te breiden.’

Sloopvergunning

Tussen twee vrieshuizen van Kloosterboer in IJmuiden staan nu nog een pand van een scheepstimmerbedrijf en twee opslagloodsen, zo vertelt De Ruig. Kloosterboer heeft de gebouwen aangekocht en hoopt binnenkort de sloopvergunning te krijgen. Nadat de gebouwen gesloopt zijn, wordt met de nieuwbouw gestart.