IJslandse terminal gaat CO2 uit Europa opslaan in steen

CCS

Het IJslandse bedrijf Carbfix is in de baai van Straumsvik, nabij de hoofdstad Reykjavik, begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van de Coda Terminal, een terminal waar in de toekomst grote hoeveelheden CO2 uit het Europese continent geïmporteerd moeten gaan worden. De IJslanders hebben een procedé ontwikkeld om het broeikasgas op te slaan in vulkanisch gesteente.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

IJslandse terminal gaat CO2 uit Europa opslaan in steen | NT

IJslandse terminal gaat CO2 uit Europa opslaan in steen

CCS

Het IJslandse bedrijf Carbfix is in de baai van Straumsvik, nabij de hoofdstad Reykjavik, begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van de Coda Terminal, een terminal waar in de toekomst grote hoeveelheden CO2 uit het Europese continent geïmporteerd moeten gaan worden. De IJslanders hebben een procedé ontwikkeld om het broeikasgas op te slaan in vulkanisch gesteente.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding