Komst afvalverwerker moet voor groeispurt haven Oostende zorgen

500.000 ton plastic afval

De start-up Advanced Plastic Purification International (APPI) gaat zich vestigen in Haven Oostende. De afvalverwerker wil 2026 operationeel zijn en starten met een aan- en afvoer van 500.000 ton aan plastic afval per jaar. Het is een groeispurt voor de tonnages in de haven, het plastic vormt een derde van het huidige haventotaal.

Foto: Port of Oostende

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Komst afvalverwerker moet voor groeispurt haven Oostende zorgen | NT

Komst afvalverwerker moet voor groeispurt haven Oostende zorgen

500.000 ton plastic afval

De start-up Advanced Plastic Purification International (APPI) gaat zich vestigen in Haven Oostende. De afvalverwerker wil 2026 operationeel zijn en starten met een aan- en afvoer van 500.000 ton aan plastic afval per jaar. Het is een groeispurt voor de tonnages in de haven, het plastic vormt een derde van het huidige haventotaal.

Foto: Port of Oostende

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu