APPI is actief in de recycling en opwaardering van plastic afval. Onbruikbare plastics moeten straks in Oostende worden gesorteerd, gereinigd en bewerkt tot grondstoffen voor nieuwe plastic toepassingen. Het bedrijf is begin 2023 van start gegaan onder directeur Boudewijn van Vliet. Hij is tevens bestuurder van het in Nederland beursgenoteerde bedrijf Pryme, wat technologie voor het chemisch recyclen van plastic ontwikkelt.

De afvalverwerker heeft in de Westvlaamse haven een concessie gesloten van 15 hectare. Het gebied ligt in het circulaire cluster Plassendale, nabij de opslagtanks van GFS Terminals.

APPI wil eind 2024 starten met de bouw en in 2026 operationeel zijn. Het bedrijf verwacht te starten met een totale aan- en afvoer van plastic afval per schip van 500.000 ton per jaar.

Haven Oostende is met name een industriële haven. In Westvlaanderen worden schepen tot 200 meter ontvangen, onder meer voor offshore installaties en serviceschepen. De haven ziet veel vrachtvervoer van en naar Groot Brittanië, met name rorotransport alsook containers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement