COO Ports & Terminals van het bedrijf, Tiemen Meester, zegt te verwachten dat op de middellange termijn de grens van honderd miljoen teu zal worden overschreden, ‘afhankelijk van de vraag’. Een deel van de capaciteitsvergroting wordt overigens gerealiseerd via digitalisering door de introductie van nieuwe terminal-managementsystemen.

Volgens het eigen Trade in Transition 2023-rapport van DP verwachten de meeste vervoerders dat de markt op de middellange termijn blijft groeien, waarbij ze vooral verwijzen naar de opkomst van nieuwe markten. Daarnaast geven veel managers volgens het rapport aan dat ze de ontwikkeling van technologie als de belangrijkste aanjager van de wereldeconomie zien.

Ceo sultan Ahmed Bin Sulayem laat optekenen dat ‘DP World vastbesloten is om te investeren in infrastructuur om aan de groeiende vraag naar handel te voldoen’. Volgens hem worden zo economieën, bedrijven en consumenten over de hele wereld met elkaar verbonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement