De tegenvaller komt voor rekening van de opdrachtgevers: het Rijk en de Vlaamse overheid. De rekening wordt tussen beide partijen verdeeld.

Eerder was nog afgesproken dat eventuele mee- of tegenvallers voor Vlaanderen zouden zijn. De Vlamingen hebben het meeste belang bij het megaproject, dat de afmeting krijgt van de sluizen in het Panamakanaal en de haven van Gent beter ontsluit. De Nederlandse bijdrage aan het megaproject van 947 miljoen euro stond vast.

Redelijkheid

Een woordvoerder van het project zegt in een reactie dat in specifieke gevallen overlegd kan worden over wijzigingen in die afspraak. ‘Dat is in dit geval gebeurd. Nederland en Vlaanderen dragen op basis van redelijkheid en billijkheid beide de helft van de kosten van de sanering van de Schependijk.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement