Adviesommissie schiet omstreden Javabrug over het IJ af

Amsterdam

De Amsterdamse havengemeenschap kan opgelucht ademhalen. Als het aan de Adviescommissie Oeververbindingen ligt, wordt er geen Javabrug over het IJ gebouwd met allerlei nautische risico’s voor de binnenvaart. De commissie kiest voor twee IJ-bruggen aan de west- en oostkant van de binnenstad die het centrum met Amsterdam-Noord moeten verbinden. Daardoor blijft het IJ ‘een toekomstvaste, vrije en robuuste vaarweg’, aldus de onafhankelijke commissie.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Adviesommissie schiet omstreden Javabrug over het IJ af | NT

Adviesommissie schiet omstreden Javabrug over het IJ af

Amsterdam

De Amsterdamse havengemeenschap kan opgelucht ademhalen. Als het aan de Adviescommissie Oeververbindingen ligt, wordt er geen Javabrug over het IJ gebouwd met allerlei nautische risico’s voor de binnenvaart. De commissie kiest voor twee IJ-bruggen aan de west- en oostkant van de binnenstad die het centrum met Amsterdam-Noord moeten verbinden. Daardoor blijft het IJ ‘een toekomstvaste, vrije en robuuste vaarweg’, aldus de onafhankelijke commissie.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding