Adviesommissie schiet omstreden Javabrug over het IJ af

Amsterdam

De Amsterdamse havengemeenschap kan opgelucht ademhalen. Als het aan de Adviescommissie Oeververbindingen ligt, wordt er geen Javabrug over het IJ gebouwd met allerlei nautische risico’s voor de binnenvaart. De commissie kiest voor twee IJ-bruggen aan de west- en oostkant van de binnenstad die het centrum met Amsterdam-Noord moeten verbinden. Daardoor blijft het IJ ‘een toekomstvaste, vrije en robuuste vaarweg’, aldus de onafhankelijke commissie.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Adviesommissie schiet omstreden Javabrug over het IJ af | NT

Adviesommissie schiet omstreden Javabrug over het IJ af

Amsterdam

De Amsterdamse havengemeenschap kan opgelucht ademhalen. Als het aan de Adviescommissie Oeververbindingen ligt, wordt er geen Javabrug over het IJ gebouwd met allerlei nautische risico’s voor de binnenvaart. De commissie kiest voor twee IJ-bruggen aan de west- en oostkant van de binnenstad die het centrum met Amsterdam-Noord moeten verbinden. Daardoor blijft het IJ ‘een toekomstvaste, vrije en robuuste vaarweg’, aldus de onafhankelijke commissie.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu