Recordklus voor Boskalis in Singapore

Infrastructuur

Boskalis heeft als consortiumpartner opdracht een opdracht gekregen van de Singaporese havenbeheerder MPA voor een groot havenuitbreidingsproject.

De Nederlandse aannemer moet samen met Hyundai Engineering & Construction uit Korea en de Japanse Penta Ocean Construction Company de Tuas Terminal Finger Pier 3 aanleggen, een klus ter waarde van om omgerekend ruim 600 miljoen euro (1,46 miljard Singapore dollar). In zijn persbericht zegt Boskalis een aandeel van 30% in het consortium te hebben en dat het op 300 miljoen omzet mag rekenen.

De vingerpier maakt deel uit van de tweede fase van het enorme Tuas Port project. Die omvat de aanleg van bijna 400 hectare haventerrein voor de aanleg van nieuwe containerterminals. Dat wordt omringd door ruim negen kilometer lange kademuren. De dertig meter hoge caissons die daarvoor gebruikt worden zijn volgens Boskalis de grootste die ooit gebouwd zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Recordklus voor Boskalis in Singapore | NT

Recordklus voor Boskalis in Singapore

Infrastructuur

Boskalis heeft als consortiumpartner opdracht een opdracht gekregen van de Singaporese havenbeheerder MPA voor een groot havenuitbreidingsproject.

De Nederlandse aannemer moet samen met Hyundai Engineering & Construction uit Korea en de Japanse Penta Ocean Construction Company de Tuas Terminal Finger Pier 3 aanleggen, een klus ter waarde van om omgerekend ruim 600 miljoen euro (1,46 miljard Singapore dollar). In zijn persbericht zegt Boskalis een aandeel van 30% in het consortium te hebben en dat het op 300 miljoen omzet mag rekenen.

De vingerpier maakt deel uit van de tweede fase van het enorme Tuas Port project. Die omvat de aanleg van bijna 400 hectare haventerrein voor de aanleg van nieuwe containerterminals. Dat wordt omringd door ruim negen kilometer lange kademuren. De dertig meter hoge caissons die daarvoor gebruikt worden zijn volgens Boskalis de grootste die ooit gebouwd zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement