Brandende ‘Maersk Honam’ geëvacueerd

Scheepsramp

De bemanning van het very large containerschip ‘Maersk Honam’ (15.262 teu) is gistermiddag op volle zee onderweg van Singapore naar Suez geëvacueerd, nadat de bemanning een enorme brand niet onder controle kreeg.

Twitter/@IndiaCoastGuard

Het containerschip ‘ALS Ceres’, dat op noodsignalen van het Maersk-schip had gereageerd, heeft 23 van de 27 bemanningsleden aan boord genomen; de andere vier worden vermist. In een persbericht noemt Maersk de situatie van het schip ‘zeer kritisch’, wat er op lijkt te duiden dat het wellicht niet te redden valt.

De brand brak door nog onbekende oorzaak uit toen het schip met 7.860 containers door de Arabische Zee voer, zo’n 900 zeemijl ten zuidoosten van Salalah, Oman. De containerschepen ‘MSC Lauren’, ‘Edith Mærsk’ en ‘Gerd Maersk’, die ook alle vier onderweg waren in de Arabische Zee, hebben hun routes omgeleid en worden vanochtend in het gebied verwacht. Het weer is volgens Maersk ‘redelijk’.

De gezagvoerder van het schip, dat nog geen jaar oud is, meldde de brand om 15:20 uur GMT, de ‘ALS Ceres’ was drie uur later ter plaatse. De nationaliteiten van de 27 bemanningsleden zijn: India (13), de Filippijnen (9), Roemenië (1), Zuid-Afrika (1), Thailand (2) en het Verenigd Koninkrijk (1).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Brandende ‘Maersk Honam’ geëvacueerd | NT

Brandende ‘Maersk Honam’ geëvacueerd

Scheepsramp

De bemanning van het very large containerschip ‘Maersk Honam’ (15.262 teu) is gistermiddag op volle zee onderweg van Singapore naar Suez geëvacueerd, nadat de bemanning een enorme brand niet onder controle kreeg.

Twitter/@IndiaCoastGuard

Het containerschip ‘ALS Ceres’, dat op noodsignalen van het Maersk-schip had gereageerd, heeft 23 van de 27 bemanningsleden aan boord genomen; de andere vier worden vermist. In een persbericht noemt Maersk de situatie van het schip ‘zeer kritisch’, wat er op lijkt te duiden dat het wellicht niet te redden valt.

De brand brak door nog onbekende oorzaak uit toen het schip met 7.860 containers door de Arabische Zee voer, zo’n 900 zeemijl ten zuidoosten van Salalah, Oman. De containerschepen ‘MSC Lauren’, ‘Edith Mærsk’ en ‘Gerd Maersk’, die ook alle vier onderweg waren in de Arabische Zee, hebben hun routes omgeleid en worden vanochtend in het gebied verwacht. Het weer is volgens Maersk ‘redelijk’.

De gezagvoerder van het schip, dat nog geen jaar oud is, meldde de brand om 15:20 uur GMT, de ‘ALS Ceres’ was drie uur later ter plaatse. De nationaliteiten van de 27 bemanningsleden zijn: India (13), de Filippijnen (9), Roemenië (1), Zuid-Afrika (1), Thailand (2) en het Verenigd Koninkrijk (1).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement