Cruciale verkeersbrug bij Baltimore ingestort na aanvaring door containerschip

Francis Scott Key Bridge

Bij de Amerikaanse stad Baltimore is een cruciale verkeersbrug ingestort nadat een containerschip tegen pijlers van de brug was gevaren. De 2,6 kilometer lange Francis Scott Key Bridge uit 1977 over de rivier de Patapsco ten zuidoosten van de stad is volledig ingestort, zo blijkt uit beelden van lokale media. Het is nog niet bekend of er slachtoffers zijn.

De Francis Scott Key Bridge in Baltimore is ingestort na een aanvaring door containerschip 'Dali'. Foto: EPA, Jim Lo Scalzo (via ANP)

De brandweer in Baltimore meldt dat tot twintig mensen in het water zijn beland na het instorten van een verkeersbrug in de Amerikaanse stad. Er wordt naar de vermisten gezocht.

Volgens de brandweer zijn meerdere voertuigen in de rivier beland. Onder de vermisten zouden bouwvakkers zijn die op de brug aan het werk waren. Bij de zoektocht naar vermisten wordt onder meer een helikopter ingezet.

Het vrachtschip Dali botste in de nacht tegen een pijler van de Francis Scott Key Bridge, die vervolgens vrijwel meteen grotendeels instortte. De toedracht van de aanvaring is nog niet bekend. De bemanningsleden van het containerschip zijn ongedeerd gebleven. De Dali, die onder de vlag van Singapore vaart, had Sri Lanka als bestemming.

De stalen brug uit 1977 was 2,6 kilometer lang. Er reden elk jaar meer dan 11 miljoen voertuigen over de brug. De Francis Scott Key Bridge gold als een belangrijk onderdeel van het wegennetwerk rond Baltimore.

Hieronder een video van het moment van instorten, afkomstig van The Guardian. De oorspronkelijke beelden komen van het youtubekanaal Stream Time Live, een kanaal dat 24 uur per dag vanaf op verschillende plekken in de wereld beelden van webcams live uitzendt.

Cruciale verkeersbrug bij Baltimore ingestort na aanvaring door containerschip | NT

Cruciale verkeersbrug bij Baltimore ingestort na aanvaring door containerschip

Francis Scott Key Bridge

Bij de Amerikaanse stad Baltimore is een cruciale verkeersbrug ingestort nadat een containerschip tegen pijlers van de brug was gevaren. De 2,6 kilometer lange Francis Scott Key Bridge uit 1977 over de rivier de Patapsco ten zuidoosten van de stad is volledig ingestort, zo blijkt uit beelden van lokale media. Het is nog niet bekend of er slachtoffers zijn.

De Francis Scott Key Bridge in Baltimore is ingestort na een aanvaring door containerschip 'Dali'. Foto: EPA, Jim Lo Scalzo (via ANP)

De brandweer in Baltimore meldt dat tot twintig mensen in het water zijn beland na het instorten van een verkeersbrug in de Amerikaanse stad. Er wordt naar de vermisten gezocht.

Volgens de brandweer zijn meerdere voertuigen in de rivier beland. Onder de vermisten zouden bouwvakkers zijn die op de brug aan het werk waren. Bij de zoektocht naar vermisten wordt onder meer een helikopter ingezet.

Het vrachtschip Dali botste in de nacht tegen een pijler van de Francis Scott Key Bridge, die vervolgens vrijwel meteen grotendeels instortte. De toedracht van de aanvaring is nog niet bekend. De bemanningsleden van het containerschip zijn ongedeerd gebleven. De Dali, die onder de vlag van Singapore vaart, had Sri Lanka als bestemming.

De stalen brug uit 1977 was 2,6 kilometer lang. Er reden elk jaar meer dan 11 miljoen voertuigen over de brug. De Francis Scott Key Bridge gold als een belangrijk onderdeel van het wegennetwerk rond Baltimore.

Hieronder een video van het moment van instorten, afkomstig van The Guardian. De oorspronkelijke beelden komen van het youtubekanaal Stream Time Live, een kanaal dat 24 uur per dag vanaf op verschillende plekken in de wereld beelden van webcams live uitzendt.