‘Shell van nationale nummer drie op de uitstootranglijst, naar CO2-neutraal in 2050’

ambities

De CO2-emissie van Shell zal in 2026 al met 25 procent zijn afgenomen, zo belooft de multinational. CO2 wordt afgevangen en hergebruikt of opgeslagen. Ook gaat Shell vrachtwagens op waterstof laten rijden en om dat mogelijk te maken, installeert Shell vulpunten door heel Europa. Met drie windmolenparken in de Noordzee wil Shell de energieproductie vergroenen.

Foto: NT / Joke Heikens

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

‘Shell van nationale nummer drie op de uitstootranglijst, naar CO2-neutraal in 2050’ | NT

‘Shell van nationale nummer drie op de uitstootranglijst, naar CO2-neutraal in 2050’

ambities

De CO2-emissie van Shell zal in 2026 al met 25 procent zijn afgenomen, zo belooft de multinational. CO2 wordt afgevangen en hergebruikt of opgeslagen. Ook gaat Shell vrachtwagens op waterstof laten rijden en om dat mogelijk te maken, installeert Shell vulpunten door heel Europa. Met drie windmolenparken in de Noordzee wil Shell de energieproductie vergroenen.

Foto: NT / Joke Heikens

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu