Stefan Krauter, oprichter en eigenaar van Cargo-Partner, droeg het bestuur van zijn bedrijf eerder al over aan het management. De Oostenrijker is nu ook eigenaar af, maar behoudt een adviserende rol binnen Cargo-Partner.

De overeenkomst werd op 12 mei 2023 ondertekend en wordt binnen vier tot zeven maanden van kracht, onder voorbehoud van de wettelijke goedkeuringen.

4.000 medewerkers

Cargo-Partner werd opgericht in 1983 door Krauter en telt  4.000 medewerkers op 160 filialen in veertig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd nabij de luchthaven van Wenen. In Nederland heeft Cargo-Partner vestigingen in Rotterdam, Schiphol en Roermond.

In 2021 kocht Cargo-Partner nog het Nederlandse Transcargo om verder te groeien in het Europees wegvervoer. De omzet van het Oostenrijkse logistieke dienstverlener van ruim 2 miljard euro komt grotendeels (85%) voor rekening van de zee-en luchtvrachtactiviteiten. Het wegvervoer en warehousing zijn goed voor de overige 15%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement