TLN hoopt op meer geld voor infrastructuur van nieuwe regering

Meer zekerheid

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is tevreden dat de formerende partijen na bijna zes maanden tot een hoofdlijnenakkoord zijn gekomen, maar zegt wel op meer geld voor infrastructuur te hopen om Nederland bereikbaar te houden. Volgens de brancheorganisatie wordt nu te weinig geld vrijgemaakt voor het wegwerken van achterstallig onderhoud en het aanleggen van nieuwe infrastructuur.

transportsector wil meer geld voor infra
TLN is wel blij dat er in het Hoofdlijnenakkoord aandacht wordt gegeven aan het vestigingsklimaat voor ondernemers. Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

TLN vindt het goed dat PVV, VVD, NSC en BBB hebben aangegeven dat zeventien belangrijke, nieuwe infrastructuurprojecten die nu in de ijskast staan, alsnog worden uitgevoerd. Maar TLN wil meer zekerheid over de realisatie daarvan.

‘Het is belangrijk dat de overheid alles op alles zet om te zorgen dat er voldoende middelen, mankracht en stikstofruimte zijn om de infrastructuurprojecten die gepauzeerd zijn ook écht te realiseren. Ook hier komt het aan op de uitwerking van het akkoord door de nieuwe minister van infrastructuur’, aldus bestuursvoorzitter Elisabeth Post. Op dit moment wordt er volgens TLN te weinig geld vrijgemaakt voor het bereikbaar houden van Nederland, zoals het nodige onderhoud en het aanleggen van nieuwe infrastructuur.

De organisatie is wel blij dat er in het hoofdlijnenakkoord aandacht wordt gegeven aan het vestigingsklimaat voor ondernemers. Zo worden bijvoorbeeld verzwaringen in de lasten voor ondernemers teruggedraaid en gaat het de regeldruk tegen. ‘Nederland is logistiek koploper en kan dat blijven, mede door een gunstig vestigingsklimaat’, aldus Post.

TLN hoopt op meer geld voor infrastructuur van nieuwe regering | NT

TLN hoopt op meer geld voor infrastructuur van nieuwe regering

Meer zekerheid

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is tevreden dat de formerende partijen na bijna zes maanden tot een hoofdlijnenakkoord zijn gekomen, maar zegt wel op meer geld voor infrastructuur te hopen om Nederland bereikbaar te houden. Volgens de brancheorganisatie wordt nu te weinig geld vrijgemaakt voor het wegwerken van achterstallig onderhoud en het aanleggen van nieuwe infrastructuur.

transportsector wil meer geld voor infra
TLN is wel blij dat er in het Hoofdlijnenakkoord aandacht wordt gegeven aan het vestigingsklimaat voor ondernemers. Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

TLN vindt het goed dat PVV, VVD, NSC en BBB hebben aangegeven dat zeventien belangrijke, nieuwe infrastructuurprojecten die nu in de ijskast staan, alsnog worden uitgevoerd. Maar TLN wil meer zekerheid over de realisatie daarvan.

‘Het is belangrijk dat de overheid alles op alles zet om te zorgen dat er voldoende middelen, mankracht en stikstofruimte zijn om de infrastructuurprojecten die gepauzeerd zijn ook écht te realiseren. Ook hier komt het aan op de uitwerking van het akkoord door de nieuwe minister van infrastructuur’, aldus bestuursvoorzitter Elisabeth Post. Op dit moment wordt er volgens TLN te weinig geld vrijgemaakt voor het bereikbaar houden van Nederland, zoals het nodige onderhoud en het aanleggen van nieuwe infrastructuur.

De organisatie is wel blij dat er in het hoofdlijnenakkoord aandacht wordt gegeven aan het vestigingsklimaat voor ondernemers. Zo worden bijvoorbeeld verzwaringen in de lasten voor ondernemers teruggedraaid en gaat het de regeldruk tegen. ‘Nederland is logistiek koploper en kan dat blijven, mede door een gunstig vestigingsklimaat’, aldus Post.