Goede vrachtmaand voor Schiphol

Overslag

Schiphol zag het vrachtvervoer over april met bijna 7% toenemen naar 137.665 ton. Daarmee kende de mainport een betere maand dan rivaal Frankfurt Airport dat bleef steken bij een groei van 5%.

Over de eerste vier maanden van het jaar nam het vrachtvervoer met 2,3% toe naar 526.707 ton door een slechte januari- en februarimaand. De groei dit jaar is vooral toe te schrijven aan een sterk herstel van de importstromen die met ruim 5% stegen naar 277.000 ton. De export stagneerde min of meer over de eerste vier maanden (-0,6%) en kwam uit op een kwart miljoen ton, blijkt uit de maandcijfers van de luchthaven.

Noord-Amerika was op importgebied een uitschieter met 11%, terwijl Afrika (5,9%) en het Midden-Oosten (5,7%) het goed deden. Het Verre Oosten leverde 2% in en kwam uit op 92.237 ton luchtvracht. Teleurstellend was ook de export naar Azië met een volumeverlies 5% naar 90.700 ton. Ook de export op de VS (-7,2%) en het Midden-Oosten (-6,4%) waren over de eerste vier maanden teleurstellend. Opvallend is de sterke stijging van het vrachtvervoer naar andere Europese bestemmingen met ruim 50% naar 28.500 ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Goede vrachtmaand voor Schiphol | NT

Goede vrachtmaand voor Schiphol

Overslag

Schiphol zag het vrachtvervoer over april met bijna 7% toenemen naar 137.665 ton. Daarmee kende de mainport een betere maand dan rivaal Frankfurt Airport dat bleef steken bij een groei van 5%.

Over de eerste vier maanden van het jaar nam het vrachtvervoer met 2,3% toe naar 526.707 ton door een slechte januari- en februarimaand. De groei dit jaar is vooral toe te schrijven aan een sterk herstel van de importstromen die met ruim 5% stegen naar 277.000 ton. De export stagneerde min of meer over de eerste vier maanden (-0,6%) en kwam uit op een kwart miljoen ton, blijkt uit de maandcijfers van de luchthaven.

Noord-Amerika was op importgebied een uitschieter met 11%, terwijl Afrika (5,9%) en het Midden-Oosten (5,7%) het goed deden. Het Verre Oosten leverde 2% in en kwam uit op 92.237 ton luchtvracht. Teleurstellend was ook de export naar Azië met een volumeverlies 5% naar 90.700 ton. Ook de export op de VS (-7,2%) en het Midden-Oosten (-6,4%) waren over de eerste vier maanden teleurstellend. Opvallend is de sterke stijging van het vrachtvervoer naar andere Europese bestemmingen met ruim 50% naar 28.500 ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement