Koper Maastricht Airport vertrekt bij provincie Limburg

Luchtvracht

De gedeputeerde Twan Beurskens (Economische Zaken) verlaat de provincie Limburg.

De 54-jarige VVD-bestuurder was enkele jaren geleden verantwoordelijk voor de aankoop van het verliesgevende Maastricht Aachen Airport door de provincie voor het symbolische bedrag van 1 euro van een Britse investeringsgroep.

Beurskens vertrekt in april of mei de provinciale politiek om in zijn woonplaats Venlo gemeentesecretaris te worden. Hij was daar al eerder wethouder (Openbare werken, Verkeer en Handhaving en Ruimtelijke Ontwikkeling) van Venlo.

Sinds 2012 is Beurskens gedeputeerde van de provincie Limburg. Tussen 2012 en 2015 was hij verantwoordelijk voor Economische Zaken en het Grondbedrijf en sinds 2015 had hij Economie en Kennisinfrastructuur in zijn portefeuille. Het is nog onduidelijk wie Beurskens zal opvolgen.

Koper Maastricht Airport vertrekt bij provincie Limburg | NT

Koper Maastricht Airport vertrekt bij provincie Limburg

Luchtvracht

De gedeputeerde Twan Beurskens (Economische Zaken) verlaat de provincie Limburg.

De 54-jarige VVD-bestuurder was enkele jaren geleden verantwoordelijk voor de aankoop van het verliesgevende Maastricht Aachen Airport door de provincie voor het symbolische bedrag van 1 euro van een Britse investeringsgroep.

Beurskens vertrekt in april of mei de provinciale politiek om in zijn woonplaats Venlo gemeentesecretaris te worden. Hij was daar al eerder wethouder (Openbare werken, Verkeer en Handhaving en Ruimtelijke Ontwikkeling) van Venlo.

Sinds 2012 is Beurskens gedeputeerde van de provincie Limburg. Tussen 2012 en 2015 was hij verantwoordelijk voor Economische Zaken en het Grondbedrijf en sinds 2015 had hij Economie en Kennisinfrastructuur in zijn portefeuille. Het is nog onduidelijk wie Beurskens zal opvolgen.