De Boeing 767-300 converted freighter wordt aan de vooravond van het eindejaars seizoen toegevoegd aan het Prime Air-netwerk voor de Amerikaanse thuismarkt. Amazon beschikt nu over een vloot van veertig freighters, twintig van Atlas en twintig van ATSG. Daarnaast laat het bedrijf op dit moment bij Cincinnati voor anderhalf miljard dollar een luchthaven bouwen met ruimte voor honderd vliegtuigen.

Waarnemers gaan er dan ook van uit dat de Amazon-vloot de komende jaren snel verder zal groeien. Zo meldde The Seattle Times dat het e-commerce bedrijf belangstelling heeft voor nog eens B767’s. Persbureau Bloomberg meldde eerder dat Airbus op verzoek van UPS en Amazon nadenkt over de ontwikkeling van een vrachtversie van zijn A330neo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement