Dat kan nu het Chinese nieuwjaar is begonnen wellicht een voorbode zijn van meer slecht nieuws dit jaar uit de branche. Vooral de laatste week van 2018 was ‘zorgwekkend‘, aldus de consultant. De vrachtvolumes daalden toen gemiddeld met 10%.

Vanaf september

WorldACD wijst er in een terugblik op dat 2018 een tweeledig beeld heeft laten zien qua vrachtaanbod en tarieven. Zo kon er over de eerste helft van het jaar nog een groei van de vraag worden genoteerd van 3.7%, terwijl de gemiddelde opbrengsten stegen met 15% (in dollars).

Vanaf september liet de luchtvrachtmarkt een ‘veel minder positief beeld zien’, aldus WorldACD. Zo was er over drie van de vier laatste maanden een krimp van 0.6%, terwijl de groeimarge slonk naar een gemiddelde van 4,2%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement