WorldACD: Luchtvrachtaanbod neemt minder snel af

prijzen

Nog geen herstel, maar de scherpe afname van de luchtvrachtvolumes van de afgelopen maanden lijkt te stagneren in juli. Dat stelt de Nederlandse analist WorldACD in zijn laatste maandelijkse marktmonitor.

Slechts 4,3% kromp het aanbod  in juli vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. De maand juni liet in vergelijking met vorig jaar nog een afname zien van bijna 9% in tonnage, aldus de consultant.

Vergeleken met de eerste zes maanden van dit jaar onderscheidt juli zich dan ook ‘in een relatief positieve manier’, stelt WorldACD. ‘De maand juli laat een van de kleinste verliezen zien sinds januari van dit jaar, toen alles er nog redelijk goed uitzag’, schrijven de analisten.

De grote vraag is nu of die mindere afname van het vrachtaanbod zich ook in de maand augustus zal doorzetten. Dat hangt onder meer af van de impact die de tariefstijgingen, die normaliter vanaf augustus worden doorgevoerd door de airlines, heeft op het aanbod, stelt het bureau.

Prijs per kilo

De Britse vrachtanalist Drewry meldt in zijn East-West Airfreight Price Index dat er in juli weer sprake was van een lichte opleving (0,3 punt) in de gemiddelde luchtvrachtprijs naar 2,56 dollar per kilo en voorziet een verdere stijging van de tarieven in augustus.

De beladingsgraad laat ook op sommige routes een stijging zien, maar dat kan hoofdzakelijk worden toegeschreven aan de reductie van capaciteit in de markt. ‘Een duidelijk herstel zien wij dan ook nog niet’, aldus Drewry.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

WorldACD: Luchtvrachtaanbod neemt minder snel af | NT

WorldACD: Luchtvrachtaanbod neemt minder snel af

prijzen

Nog geen herstel, maar de scherpe afname van de luchtvrachtvolumes van de afgelopen maanden lijkt te stagneren in juli. Dat stelt de Nederlandse analist WorldACD in zijn laatste maandelijkse marktmonitor.

Slechts 4,3% kromp het aanbod  in juli vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. De maand juni liet in vergelijking met vorig jaar nog een afname zien van bijna 9% in tonnage, aldus de consultant.

Vergeleken met de eerste zes maanden van dit jaar onderscheidt juli zich dan ook ‘in een relatief positieve manier’, stelt WorldACD. ‘De maand juli laat een van de kleinste verliezen zien sinds januari van dit jaar, toen alles er nog redelijk goed uitzag’, schrijven de analisten.

De grote vraag is nu of die mindere afname van het vrachtaanbod zich ook in de maand augustus zal doorzetten. Dat hangt onder meer af van de impact die de tariefstijgingen, die normaliter vanaf augustus worden doorgevoerd door de airlines, heeft op het aanbod, stelt het bureau.

Prijs per kilo

De Britse vrachtanalist Drewry meldt in zijn East-West Airfreight Price Index dat er in juli weer sprake was van een lichte opleving (0,3 punt) in de gemiddelde luchtvrachtprijs naar 2,56 dollar per kilo en voorziet een verdere stijging van de tarieven in augustus.

De beladingsgraad laat ook op sommige routes een stijging zien, maar dat kan hoofdzakelijk worden toegeschreven aan de reductie van capaciteit in de markt. ‘Een duidelijk herstel zien wij dan ook nog niet’, aldus Drewry.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement