Akkoord bereikt over steunpakket Lufthansa

coronacrisis

De Duitse regering en de Europese Commissie hebben vrijdag een deal bereikt over de Duitse staatssteun aan Lufthansa. De raad van bestuur van de luchtvaartmaatschappij liet in een verklaring vrijdagavond weten akkoord te gaan met de voorwaarden.

Volgens persbureau Bloomberg is in de deal overeengekomen dat Lufthansa het aantal vliegtuigen vermindert dat het heeft op de vliegvelden van Frankfurt en München. Ook moet de luchtvaartmaatschappij afstand doen van een aantal slots op de luchthavens. Het gaat om acht toestellen en 24 slots.

20%-belang

Duitsland wil het noodlijdende Lufthansa redden door voor 6 miljard euro een belang van 20% te nemen. Tevens wil het garant staan voor een lening van 3 miljard euro. De Europese Commissie gaf eerder al groen licht voor dat plan, maar wel onder de voorwaarden dat Lufthansa een aantal slots inlevert.

De raad van commissarissen van de Duitse luchtvaartmaatschappij moet heeft inmiddels ingestemd met het steunpakket. De toezichtsraad lag vorige week nog dwars, omdat die de voorwaarden van de Europese Commissie onverteerbaar vond. Lufthansa liet weten dat Brussel nu minder eisen stelt dan het aanvankelijk deed. De aandeelhouders moeten nog instemmen met het steunpakket.

Akkoord bereikt over steunpakket Lufthansa | NT

Akkoord bereikt over steunpakket Lufthansa

coronacrisis

De Duitse regering en de Europese Commissie hebben vrijdag een deal bereikt over de Duitse staatssteun aan Lufthansa. De raad van bestuur van de luchtvaartmaatschappij liet in een verklaring vrijdagavond weten akkoord te gaan met de voorwaarden.

Volgens persbureau Bloomberg is in de deal overeengekomen dat Lufthansa het aantal vliegtuigen vermindert dat het heeft op de vliegvelden van Frankfurt en München. Ook moet de luchtvaartmaatschappij afstand doen van een aantal slots op de luchthavens. Het gaat om acht toestellen en 24 slots.

20%-belang

Duitsland wil het noodlijdende Lufthansa redden door voor 6 miljard euro een belang van 20% te nemen. Tevens wil het garant staan voor een lening van 3 miljard euro. De Europese Commissie gaf eerder al groen licht voor dat plan, maar wel onder de voorwaarden dat Lufthansa een aantal slots inlevert.

De raad van commissarissen van de Duitse luchtvaartmaatschappij moet heeft inmiddels ingestemd met het steunpakket. De toezichtsraad lag vorige week nog dwars, omdat die de voorwaarden van de Europese Commissie onverteerbaar vond. Lufthansa liet weten dat Brussel nu minder eisen stelt dan het aanvankelijk deed. De aandeelhouders moeten nog instemmen met het steunpakket.