Het totaal aantal B747’s van de Amerikaanse vrachtmaatschappij komt daarmee op ruim vijftig en maakt van Atlas Air de grootste eigenaar van vrachtjumbo’s in de wereld.

De huidige huurcontracten van de acht freighters lopen tussen de zomer van dit jaar en medio 2022 af. Via de koop wil Atlas Air zich verzekeren van voldoende capaciteit over de komende jaren. De luchtvaartmaatschappij wijst daarbij op de laatste prognoses van luchtvaartorganisatie IATA een volumegroei van 10% voorzien.

Het besluit werd door de directie bekendgemaakt na de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal. Atlas Air behaalde in die periode een nettowinst van 107 miljoen dollar (+35%) op een omzet van bijna 1 miljard dollar (+20%). Het aangepaste bedrijfsresultaat lag op bijna een kwart miljard dollar (241,7 miljoen dollar). 

Laatste B747-8F’s

Eerder dit jaar bestelde de Amerikaanse vrachtvervoerder bij vliegtuigfabrikant Boeing al vier B747-8F. Het gaat daarbij om de laatste vrachtjumbo’s die Boeing bouwt. Volgend jaar wordt de productielijn van de B747 na ruim vijftig jaar opgeheven. Deze laatste B747-8F’s zullen tussen mei en oktober van het volgend jaar aan Atlas worden geleverd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement