Doek valt voor vrachtmaatschappij Cargologic

Sancties tegen Rusland

De Duitse rechtbank in Leipzig heeft surseance van betaling verleend aan Cargologic Germany (CLG), onderdeel van de Russische Volga-Dnepr Group. Als bewindvoerder is advocaat Lucas F. Flöther benoemd.

De vrachtmaatschappij, met een Duitse vliegvergunning (AOC), werd in 2019 opgezet en moest met vier kleinere vrachtvliegtuigen (B737F’s) expresvluchten uitvoeren binnen Europa. Door de Europese sancties tegen Russische airlines in verband met de oorlog in Oekraïne staan de freighters sinds 11 maart werkloos aan de grond en kan de airline zijn financiële verplichtingen niet meer nakomen.

Isaikin

CLG heeft nog geruime tijd geprobeerd de sancties aan te vechten, omdat het juridisch onder Duitse vlag opereert en geen enkele band zou hebben met Volga-Dnepr Group en louter onderdeel zou zijn van de Britse Cargologic Holding. Dat bedrijf is weer in handen van de Rus Alexej Isaikin, oprichter van Volga-Dnepr. Isaikin beschikt ook over een paspoort van EU-lidstaat Cyprus.

De bewindvoerder moet nu in het kader van de surseance in kaart brengen of een doorstart mogelijk is en wie de schuldeisers zijn. Dat zijn doorgaans de banken, sociale instellingen, leasemaatschappijen en de Belastingdienst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Doek valt voor vrachtmaatschappij Cargologic | NT

Doek valt voor vrachtmaatschappij Cargologic

Sancties tegen Rusland

De Duitse rechtbank in Leipzig heeft surseance van betaling verleend aan Cargologic Germany (CLG), onderdeel van de Russische Volga-Dnepr Group. Als bewindvoerder is advocaat Lucas F. Flöther benoemd.

De vrachtmaatschappij, met een Duitse vliegvergunning (AOC), werd in 2019 opgezet en moest met vier kleinere vrachtvliegtuigen (B737F’s) expresvluchten uitvoeren binnen Europa. Door de Europese sancties tegen Russische airlines in verband met de oorlog in Oekraïne staan de freighters sinds 11 maart werkloos aan de grond en kan de airline zijn financiële verplichtingen niet meer nakomen.

Isaikin

CLG heeft nog geruime tijd geprobeerd de sancties aan te vechten, omdat het juridisch onder Duitse vlag opereert en geen enkele band zou hebben met Volga-Dnepr Group en louter onderdeel zou zijn van de Britse Cargologic Holding. Dat bedrijf is weer in handen van de Rus Alexej Isaikin, oprichter van Volga-Dnepr. Isaikin beschikt ook over een paspoort van EU-lidstaat Cyprus.

De bewindvoerder moet nu in het kader van de surseance in kaart brengen of een doorstart mogelijk is en wie de schuldeisers zijn. Dat zijn doorgaans de banken, sociale instellingen, leasemaatschappijen en de Belastingdienst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement