Volgens Cockpit is het nieuwe aanbod van Lufthansa een stap in de goede richting, maar niet goed genoeg. Verdere details over het aanbod zijn niet gemaakt door de twee partijen, maar de vakbond wijst erop dat de kloof tussen wat Lufthansa wil betalen en de looneisen van 5,5% plus een nieuw mechanisme voor een automatische loonindexering ‘nog erg groot is’.

Voorbereidingen

Stakingen zijn met het afwijzen van het laatste aanbod eigenlijk direct mogelijk, maar concrete plannen zijn door de bond nog niet aangekondigd. Volgens de vakbond zijn momenteel de ‘juridische en organisatorische voorbereidingen begonnen voor de acties’. Daarbij wordt onder meer gekeken naar acties onder de vrachtpiloten van dochterbedrijf Lufthansa Cargo.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement