De vrachtmaatschappij wil dan de eerste vrachtdiensten gaan aanbieden met de recent afgeleverd eerste B777-200F’s. Het gaat daarbij om de vrachtroute Mexico-Stad – Indianapolis (VS), Frankfurt en Hong Kong. Aanvullende vluchten vanaf de voormalige Britse kroonkolonie via Anchorage (VS) naar Mexico-Stad zijn ook opgenomen in de planning voor december.

Atlas Air

MSC spreekt van een ‘round-the-world service’. In totaal heeft de rederij vier B777-200F’s besteld bij de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing. Omdat bij het dochterbedrijf een AOC ontbreekt, worden de vluchten uitgevoerd door het Amerikaanse Atlas Air.

MSC had eerder aangekondigd eerst in 2023 met vrachtvluchten te zullen beginnen, maar omdat het eerste vrachtvliegtuig al in november werd afgeleverd door Boeing, wil de rederij nog een graantje meepikken van de kerstdrukte in de logistiek. Atlas Air voert met het oog op de eerste dienst momenteel de laatste testvluchten uit met de nieuwe B777-200F van MSC in de staat Washington. Naar verwachting zullen de overige drie B777F’s in de loop van 2023 worden afgeleverd bij de rederij.

CMA CGM Air Cargo

De Franse concurrent CMA CGM is al ruim een jaar actief met zijn vrachtdochter CMA CGM Air Cargo met enkele A330F’s. Sinds september voert het ook met twee B777F’s vrachtdiensten uit tussen Parijs Charles de Gaulle Airport en Hong Kong Airport. Eind dit jaar zouden ook details bekend worden voor een vracht joint venture tussen Air France-KLM Cargo en de Franse rederij. Onder deel van die nauwe samenwerking zou ook een capaciteitspool zijn tussen de twee partijen.

Het Deense Maersk is intussen vrachtvluchten begonnen tussen het Amerikaanse Greenville-Spartanburg Airport en Incheon Airport (Seoul) eind oktober met B767F’s. Het gaat om twee vluchten in de week.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement