Daarmee wordt de handel in aandelen van vrachtmaatschappij zeer waarschijnlijk al vrijdag stopgezet en verdwijnt Atlas van de Nasdaq. Daar steeg het aandeel nog gisteren met 3% naar 102,40 dollar.

Bezwaren opgelost

De DOT had eerder gewacht met de goedkeuring voor de acquisitie (koopsom 5,2 miljard dollar plus nog eens 2,2 miljard dollar aan schulden) omdat een aantal directeuren van het investeringsfonds ook bestuursfuncties bekleden bij een concurrent van Atlas Air. Dat is in strijd met de Amerikaanse mededingingswetten. Intussen hebben deze managers hun baan bij de rivaliserende vrachtmaatschappij opgezegd, waardoor het laatste bezwaar bij het ministerie verdween.

Aanvankelijk hadden analisten al begin van dit jaar verwacht dat de deal zou zijn afgerond. Het uitblijven van de goedkeuring door de DOT zorgde op de beurs van New York voor enkele nerveuze weken en een licht koersverlies bij Atlas Air.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement