Fos breekt eigen containerrecord

Havens

De containerterminals in Fos hebben vorig jaar een forse sprong voorwaarts gemaakt inzake trafiekvolume. Daarbij sneuvelde het record van 2007.

De containerterminals in Fos, het westelijke deel van de haven van Marseille-Fos, kregen vorig jaar 815.000 teu te behandelen, zo meldt de Franse transportkrant ‘L’Antenne’. Dat cijfer vertegenwoordigt een stijging van liefst 15,7% tegenover 2011. De trafiek steeg ook uit boven het peil dat nog voor de crisis van 2008-2009 werd gehaald.

Volgens Eurofos en Seayard, de twee terminaluitbaters die actief zijn in de zone 2XL, heeft Fos de vruchten geplukt van de havenhervorming en ondanks de minder gunstige economische context nieuwe lijnen weten aan te trekken. Zij hopen die lijn ook dit jaar te kunnen doortrekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Fos breekt eigen containerrecord | NT

Fos breekt eigen containerrecord

Havens

De containerterminals in Fos hebben vorig jaar een forse sprong voorwaarts gemaakt inzake trafiekvolume. Daarbij sneuvelde het record van 2007.

De containerterminals in Fos, het westelijke deel van de haven van Marseille-Fos, kregen vorig jaar 815.000 teu te behandelen, zo meldt de Franse transportkrant ‘L’Antenne’. Dat cijfer vertegenwoordigt een stijging van liefst 15,7% tegenover 2011. De trafiek steeg ook uit boven het peil dat nog voor de crisis van 2008-2009 werd gehaald.

Volgens Eurofos en Seayard, de twee terminaluitbaters die actief zijn in de zone 2XL, heeft Fos de vruchten geplukt van de havenhervorming en ondanks de minder gunstige economische context nieuwe lijnen weten aan te trekken. Zij hopen die lijn ook dit jaar te kunnen doortrekken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement