Franse oud-spion commissaris SBM

Offshore

Bij SBM Offshore is oud-directeur Bernard Bajolet van de Franse spionagedienst Direction Générale de la Sécurité Extérieure voorgedragen als lid van de raad van commissarissen.

Dat meldt het FD. Bajolet (1949) was alleen de laatste jaren loopbaan de hoogste baas van de Franse buitenlandse veiligheidsdienst. Na zijn opleiding aan de prestigieuze Institut d’études politiques de Paris en het École nationale d’administration, maakte hij carrière als ambassadeur, overwegend in conflictgebieden als Syrië, Bosnië en Afghanistan.

Het FD wijst erop dat Bajolet als hoofd van de DGSE weliswaar zelf geen spion was, maar als voormalig hoofd van de dienst wel alles van spionage weet. Zijn benoeming is waarschijnlijk mede ingegegeven door het al grote Franse gehalte van de SBM-top. Topman Bruno Chabas is Frans, evenals twee van de huidige commissarissen.

Franse oud-spion commissaris SBM | NT

Franse oud-spion commissaris SBM

Offshore

Bij SBM Offshore is oud-directeur Bernard Bajolet van de Franse spionagedienst Direction Générale de la Sécurité Extérieure voorgedragen als lid van de raad van commissarissen.

Dat meldt het FD. Bajolet (1949) was alleen de laatste jaren loopbaan de hoogste baas van de Franse buitenlandse veiligheidsdienst. Na zijn opleiding aan de prestigieuze Institut d’études politiques de Paris en het École nationale d’administration, maakte hij carrière als ambassadeur, overwegend in conflictgebieden als Syrië, Bosnië en Afghanistan.

Het FD wijst erop dat Bajolet als hoofd van de DGSE weliswaar zelf geen spion was, maar als voormalig hoofd van de dienst wel alles van spionage weet. Zijn benoeming is waarschijnlijk mede ingegegeven door het al grote Franse gehalte van de SBM-top. Topman Bruno Chabas is Frans, evenals twee van de huidige commissarissen.