Offshore boorreus Seadrill na drie jaar weer in surseance

Chapter 11

Minder dan drie jaar na de vorige surseance heeft het offshore boorbedrijf Seadrill van de Noors scheepvaarttycoon John Frederiksen opnieuw bescherming tegen zijn schuldeisers gezicht.

Een rechtbank in Texas heeft het grootste deel van de groep surseance verleend onder de Amerikaanse faillissementswetgevinng (Chapter 11). Het bedrijf heeft een grootscheepse schuld-voor-aandelenruil aangekondigd, waardoor de huidige aandeelhouders de waarde van hun bezit waarschijnlijk grotendeels zullen zien verdampen.

Schuldeisers

Seadrill bereikte eind vorig jaar een  akkoord met zijn voornaamste schuldeisers om de aflossing van 5,7 miljard dollar van zijn totale schuld van 7,3 miljard tot na 2020 uit te stellen. De groep zegt 650 miljoen dollar in kas te hebben, waarmee ze voorlopig aan alle verplichtingen tegenover zijn werknemers en leveranciers kan voldoen. Seadrill is met een vloot van ruim vijftig boorplatforms en -schepen een van de grootste offshorebedrijven ter wereld.

Volgens topman Stuart Jackson is het betalingsuitstel ‘de start van een proces onder toezicht  van een rechtbank dat voor de lange termijn een financieel duurzaam bedrijf zalk creëren, dat flexibel kan opereren in een cyclische markt’. Seadrill is overigens statutair op Bermuda gevestigd, zodat ook rechtbanken van dit belastingparadijs toezicht zullen houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Offshore boorreus Seadrill na drie jaar weer in surseance | NT

Offshore boorreus Seadrill na drie jaar weer in surseance

Chapter 11

Minder dan drie jaar na de vorige surseance heeft het offshore boorbedrijf Seadrill van de Noors scheepvaarttycoon John Frederiksen opnieuw bescherming tegen zijn schuldeisers gezicht.

Een rechtbank in Texas heeft het grootste deel van de groep surseance verleend onder de Amerikaanse faillissementswetgevinng (Chapter 11). Het bedrijf heeft een grootscheepse schuld-voor-aandelenruil aangekondigd, waardoor de huidige aandeelhouders de waarde van hun bezit waarschijnlijk grotendeels zullen zien verdampen.

Schuldeisers

Seadrill bereikte eind vorig jaar een  akkoord met zijn voornaamste schuldeisers om de aflossing van 5,7 miljard dollar van zijn totale schuld van 7,3 miljard tot na 2020 uit te stellen. De groep zegt 650 miljoen dollar in kas te hebben, waarmee ze voorlopig aan alle verplichtingen tegenover zijn werknemers en leveranciers kan voldoen. Seadrill is met een vloot van ruim vijftig boorplatforms en -schepen een van de grootste offshorebedrijven ter wereld.

Volgens topman Stuart Jackson is het betalingsuitstel ‘de start van een proces onder toezicht  van een rechtbank dat voor de lange termijn een financieel duurzaam bedrijf zalk creëren, dat flexibel kan opereren in een cyclische markt’. Seadrill is overigens statutair op Bermuda gevestigd, zodat ook rechtbanken van dit belastingparadijs toezicht zullen houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement