SBM Offshore heeft voor recordbedrag aan werk liggen

Wel minder omzet

Maritiem dienstverlener SBM Offshore heeft voor een recordbedrag van 29,5 miljard dollar aan werk op de plank liggen. De onderneming, die zich vooral richt op de productie van drijvende installaties voor de productie en opslag van olie en gas, zag zijn orderboek in de voorbije maanden met 8 miljard dollar aandikken, zo meldde het concern in zijn halfjaarbericht.

SBM mikt ook meer en meer op de ontwikkeling van duurzame energie, zoals windenergie. Het bedrijf zegt zijn inspanningen op dat gebied flink te hebben opgeschaald.

Minder omzet

SBM zag de onderliggende inkomsten over de eerste zes maanden van het jaar dalen. Dat kwam vooral doordat er minder omzet werd behaald bij het onderdeel Turnkey, de divisie die producten levert die direct gereed zijn voor gebruik. Bij de divisie Lease and Operate was deze omzet op een vergelijkbaar niveau in vergelijking met een jaar eerder.

Volgens SBM waren drie van de vier productie- en opslagplatformen in aanbouw gedurende de verslagperiode voor 100 procent eigendom van SBM. De daling van de inkomsten in vergelijking met een jaar eerder had volgens het bedrijf te maken met de oplevering van een groot project een jaar eerder, dat zorgde voor meer opbrengsten.

Volgens topman Bruno Chabas hebben alle onderdelen van het bedrijf goede prestaties geleverd, ondanks de moeilijke omstandigheden als gevolg van de coronapandemie. Evengoed daalde de omzet met 9 procent en viel het bedrijfsresultaat bijna een vijfde lager uit. Het bedrijf kondigde verder aan voor 150 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

SBM Offshore heeft voor recordbedrag aan werk liggen | NT

SBM Offshore heeft voor recordbedrag aan werk liggen

Wel minder omzet

Maritiem dienstverlener SBM Offshore heeft voor een recordbedrag van 29,5 miljard dollar aan werk op de plank liggen. De onderneming, die zich vooral richt op de productie van drijvende installaties voor de productie en opslag van olie en gas, zag zijn orderboek in de voorbije maanden met 8 miljard dollar aandikken, zo meldde het concern in zijn halfjaarbericht.

SBM mikt ook meer en meer op de ontwikkeling van duurzame energie, zoals windenergie. Het bedrijf zegt zijn inspanningen op dat gebied flink te hebben opgeschaald.

Minder omzet

SBM zag de onderliggende inkomsten over de eerste zes maanden van het jaar dalen. Dat kwam vooral doordat er minder omzet werd behaald bij het onderdeel Turnkey, de divisie die producten levert die direct gereed zijn voor gebruik. Bij de divisie Lease and Operate was deze omzet op een vergelijkbaar niveau in vergelijking met een jaar eerder.

Volgens SBM waren drie van de vier productie- en opslagplatformen in aanbouw gedurende de verslagperiode voor 100 procent eigendom van SBM. De daling van de inkomsten in vergelijking met een jaar eerder had volgens het bedrijf te maken met de oplevering van een groot project een jaar eerder, dat zorgde voor meer opbrengsten.

Volgens topman Bruno Chabas hebben alle onderdelen van het bedrijf goede prestaties geleverd, ondanks de moeilijke omstandigheden als gevolg van de coronapandemie. Evengoed daalde de omzet met 9 procent en viel het bedrijfsresultaat bijna een vijfde lager uit. Het bedrijf kondigde verder aan voor 150 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement