Deze ‘Seajacks Scylla’ werkt nog tot eind volgend jaar aan de bouw van een windpark in Taiwanese wateren en komt daarna naar Europa. Dit meldt het in Monaco gevestigde moederbedrijf Eneti, dat aan de  New York Stock Exchange is genoteerd.

Die heeft de precieze looptijd van het contract niet bekend gemaakt. Maar de verklaring van het bedrijf dat het voor 2024 en 2025 ‘talloze mogelijkheden in het Verenigd Koninkrijk en Europa ziet’ wijst erop dat de huurperiode alleen 2023 betreft.

De ‘Scylla’ kan tot 1500 ton zware onderdelen van windturbines hijsen en kan dankzij uitschuifbare poten van ruim honderd meter in 65 meter diep water werken. Dat is genoeg voor het grootste deel van de Noordzee. Het zes jaar oude schip heeft al ruim 500 windturbines geïnstalleerd en werd eerder in 2019 door Van Oord gehuurd voor het plaatsen van funderingspalen in Duitse wateren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement