EU stap dichter bij vergeldingsheffingen tegen VS

handelsoorlog

De regeringsleiders van de 28 EU-lidstaten hebben unaniem ingestemd met een plan voor 2,8 miljard euro aan heffingen op Amerikaanse producten.

Daarmee is de Europese Unie een stap dichter gekomen bij het nemen van tegenmaatregelen richting de VS. Het besluit vormt is namelijk een reactie op de Amerikaanse heffingen op Europees staal en aluminium, die sinds begin deze maand gelden.

De Europese Commissie moet de maatregelen nog officieel aannemen. Dat kan op zijn vroegst tijdens de volgende vergadering die 20 juni plaatsvindt. Dan kunnen de heffingen op onder meer sinaasappelsap, bourbon whisky, spijkerbroeken en motorfietsen eind juni of begin juli van kracht worden.

De Europese Commissie is ook een juridische strijd tegen de staalheffingen van de VS begonnen bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Tegelijkertijd wil de commissie ook maatregelen nemen tegen de ‘dumping’ van staal en aluminium op de Europese markt door niet-EU-landen, die de heffingen in de VS proberen te ontwijken.

EU stap dichter bij vergeldingsheffingen tegen VS | NT

EU stap dichter bij vergeldingsheffingen tegen VS

handelsoorlog

De regeringsleiders van de 28 EU-lidstaten hebben unaniem ingestemd met een plan voor 2,8 miljard euro aan heffingen op Amerikaanse producten.

Daarmee is de Europese Unie een stap dichter gekomen bij het nemen van tegenmaatregelen richting de VS. Het besluit vormt is namelijk een reactie op de Amerikaanse heffingen op Europees staal en aluminium, die sinds begin deze maand gelden.

De Europese Commissie moet de maatregelen nog officieel aannemen. Dat kan op zijn vroegst tijdens de volgende vergadering die 20 juni plaatsvindt. Dan kunnen de heffingen op onder meer sinaasappelsap, bourbon whisky, spijkerbroeken en motorfietsen eind juni of begin juli van kracht worden.

De Europese Commissie is ook een juridische strijd tegen de staalheffingen van de VS begonnen bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Tegelijkertijd wil de commissie ook maatregelen nemen tegen de ‘dumping’ van staal en aluminium op de Europese markt door niet-EU-landen, die de heffingen in de VS proberen te ontwijken.