Rotterdams vastgoedbedrijf daagt Jan Ebus voor rechter

De Rotterdamse vastgoedgroep van David Hart (DHG) heeft een rechtszaak aangespannen tegen 63 jarige Jan Ebus, de voormalige eigenaar van het failliete expeditiebedrijf Ebrex.

Jan Ebus moet op 29 oktober verschijnen voor de Haagse rechtbank, meldt de Rotterdamse gerechtsdeurwaarder Groot & Evers.

Volgens de deurwaarder, die meldt namens het dochterbedrijf Intergoed Rotterdam van de David Hart Groep op te treden, is er geen woon-en of verblijfplaats bekend van Ebus ‘in of buiten Nederland’. Daarom is onlangs een advertentie met de dagvaarding in Het Parool geplaatst.

Eigenaar David Hart kocht ooit het vastgoedbedrijf Intergoed van Ebus in de Rotterdamse haven. Onlangs bleek er op deze aanwinst nog een verborgen claim te rusten van zes ton, zegt een boze David Hart tegenover het zakenblad Quote. Daarvoor had Ebus via zijn holding wel een borg afgegeven, aldus de vastgoedontwikkelaar.

Hart wil dat geld nu terugzien. ’Ik hoop dat ze hem te pakken krijgen. Hij móét betalen, waar hij dat geld vandaan gaat halen interesseert mij geen reet’, zegt hij tegen het blad.

Eerder dit jaar meldde Nieuwsblad Transport dat Ebus een stille comeback heeft gemaakt in de Europese fruitoverslag als bestuurder van de Duitse fruitterminal Heuer in Bremerhaven. Hij zou daarbij het bedrijf leiden vanuit zijn woning in Zwitserland, maar de Duitse Kamer van Koophandel meldt ook een adres in de plaats Zebbug op Malta van de Nederlandse bestuurder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Rotterdams vastgoedbedrijf daagt Jan Ebus voor rechter | NT

Rotterdams vastgoedbedrijf daagt Jan Ebus voor rechter

De Rotterdamse vastgoedgroep van David Hart (DHG) heeft een rechtszaak aangespannen tegen 63 jarige Jan Ebus, de voormalige eigenaar van het failliete expeditiebedrijf Ebrex.

Jan Ebus moet op 29 oktober verschijnen voor de Haagse rechtbank, meldt de Rotterdamse gerechtsdeurwaarder Groot & Evers.

Volgens de deurwaarder, die meldt namens het dochterbedrijf Intergoed Rotterdam van de David Hart Groep op te treden, is er geen woon-en of verblijfplaats bekend van Ebus ‘in of buiten Nederland’. Daarom is onlangs een advertentie met de dagvaarding in Het Parool geplaatst.

Eigenaar David Hart kocht ooit het vastgoedbedrijf Intergoed van Ebus in de Rotterdamse haven. Onlangs bleek er op deze aanwinst nog een verborgen claim te rusten van zes ton, zegt een boze David Hart tegenover het zakenblad Quote. Daarvoor had Ebus via zijn holding wel een borg afgegeven, aldus de vastgoedontwikkelaar.

Hart wil dat geld nu terugzien. ’Ik hoop dat ze hem te pakken krijgen. Hij móét betalen, waar hij dat geld vandaan gaat halen interesseert mij geen reet’, zegt hij tegen het blad.

Eerder dit jaar meldde Nieuwsblad Transport dat Ebus een stille comeback heeft gemaakt in de Europese fruitoverslag als bestuurder van de Duitse fruitterminal Heuer in Bremerhaven. Hij zou daarbij het bedrijf leiden vanuit zijn woning in Zwitserland, maar de Duitse Kamer van Koophandel meldt ook een adres in de plaats Zebbug op Malta van de Nederlandse bestuurder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement