Duisburg 36-ste van grootste containerhavens ter wereld

Containeroverslag

De haven van Duisburg mag zich, met een containeroverslag van 3,7 miljoen teu, tot de grootste havens ter wereld rekenen. Op de ranglijst staat Duisburg nu op plaats 36.

Dat is alweer twee plaatsen hoger dan in 2015, zo blijkt uit cijfers van het blad Container Management. Duisburg laat daarmee heel wat zeehavens in de wereld achter zich. De haven is vermoedelijk de grootste mondiale binnenhaven en zeker waar het de containeroverslag betreft.

Duisburg is ook de enige binnenhaven in de top honderd van Container Management. Het is de derde haven van Duitsland, na de zeehavens van Hamburg (plaats 17) en Bremen/Bremerhaven (26). In Europa laat Duisburg alle havens in Frankrijk en Italië in de containeroverslag achter zich.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Duisburg 36-ste van grootste containerhavens ter wereld | NT

Duisburg 36-ste van grootste containerhavens ter wereld

Containeroverslag

De haven van Duisburg mag zich, met een containeroverslag van 3,7 miljoen teu, tot de grootste havens ter wereld rekenen. Op de ranglijst staat Duisburg nu op plaats 36.

Dat is alweer twee plaatsen hoger dan in 2015, zo blijkt uit cijfers van het blad Container Management. Duisburg laat daarmee heel wat zeehavens in de wereld achter zich. De haven is vermoedelijk de grootste mondiale binnenhaven en zeker waar het de containeroverslag betreft.

Duisburg is ook de enige binnenhaven in de top honderd van Container Management. Het is de derde haven van Duitsland, na de zeehavens van Hamburg (plaats 17) en Bremen/Bremerhaven (26). In Europa laat Duisburg alle havens in Frankrijk en Italië in de containeroverslag achter zich.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement