Dit meldt de redactie ‘met grote droefheid’ op de eigen site. Het laatste dagelijkse nieuwsbulletin verschijnt op 24 december, het laatste gedrukte nummer op 27 december.  De website blijft nog wel beschikbaar, maar zal na 31 december 2021 niet meer worden bijgewerkt.

Lloyd’s List Intelligence, de divisie waar het platform onder valt, zegt besloten te hebben om meer middelen te besteden aan data- en analyseproducten. De scheepvaartkrant Lloyd’s List, de basis van de groep, gaat wel gewoon door.

Afscheidswoord

In een afscheidswoord zegt de redactie dat de Loader, zoals het medium vaak wordt genoemd, ruim anderhalve eeuw ‘een essentieel hulpmiddel geweest is geweest voor onder andere expediteurs, rederijen, lijnvaart-agenten, intermodale operators en aanverwante , bedrijven in de het vrachtvervoer, de logistiek en de scheepvaart’.

Die schrijft verder dat in de afgelopen twee decennia ‘veel is veranderd in het brede medialandschap, waaronder de opkomst van sociale media en de verschuiving van print naar online diensten’. De redactie zegt er trots op te zijn ‘dat Lloyd’s Loading List niet is afgeweken van zijn missie om journalistiek van hoge kwaliteit en marktleidend inzicht en informatie aan de branche te leveren’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement