Zweedse rederij trots op haar eerste vrouwelijke kapitein

Furetank

De Zweedse tankerrederij Furetank heeft bekendgemaakt dat ze haar eerste vrouwelijke kapitein heeft aangesteld, de Zweedse Therese Boman. Haar eerste klus was om met de ‘Fure Vinga’ weg te varen van de kade in Amsterdam. Na door de sluis bij IJmuiden te zijn gevaren, leidde Bomans maiden trip naar Grangemouth in Schotland.

Al sinds Boman was afgestudeerd (bachelor nautical science aan de Linnaeus Universiteit) en haar eerste vaste baan op een schip kreeg als junior officier, was het volgens Furetank haar ambitie om genoeg ervaring en kennis op te bouwen om uiteindelijk ‘de hoogste positie op een schip’ te kunnen bereiken. Toen de ‘competente en ambitieuze’ Zweedse twee jaar geleden bij Furetank startte als chief officer, begon voor haar de beklimming van de laatste traptreden naar die nu bereikte toppositie.

Boman stelt dat het haar volgende ambitie is om de komende tijd zoveel ervaring op te bouwen, dat ze in staat is om als kapitein een van een negental nieuwe dual fuel-producttankers, die Furetank momenteel laat bouwen in China, naar thuisbasis Zweden te varen.

Zweedse rederij trots op haar eerste vrouwelijke kapitein | NT

Zweedse rederij trots op haar eerste vrouwelijke kapitein

Furetank

De Zweedse tankerrederij Furetank heeft bekendgemaakt dat ze haar eerste vrouwelijke kapitein heeft aangesteld, de Zweedse Therese Boman. Haar eerste klus was om met de ‘Fure Vinga’ weg te varen van de kade in Amsterdam. Na door de sluis bij IJmuiden te zijn gevaren, leidde Bomans maiden trip naar Grangemouth in Schotland.

Al sinds Boman was afgestudeerd (bachelor nautical science aan de Linnaeus Universiteit) en haar eerste vaste baan op een schip kreeg als junior officier, was het volgens Furetank haar ambitie om genoeg ervaring en kennis op te bouwen om uiteindelijk ‘de hoogste positie op een schip’ te kunnen bereiken. Toen de ‘competente en ambitieuze’ Zweedse twee jaar geleden bij Furetank startte als chief officer, begon voor haar de beklimming van de laatste traptreden naar die nu bereikte toppositie.

Boman stelt dat het haar volgende ambitie is om de komende tijd zoveel ervaring op te bouwen, dat ze in staat is om als kapitein een van een negental nieuwe dual fuel-producttankers, die Furetank momenteel laat bouwen in China, naar thuisbasis Zweden te varen.